Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Szőlő a kiskertben

Szőlő a kiskertben

Szerző: Christina Nack

Terjedelem: 88 oldal

ISBN: 9789632781587

Méret: B5

Súly: 226 gramm

Kiadó: Cser Kiadó

Eredeti ár: 2 495 Ft
Kedvezményes ár: 1 996 Ft
Megtakarítás: 20 %

Érdeklődjön email-ben!

A könyv tartalomjegyzéke: A szőlőről A szőlő a mitológiában Háború és filoxéravész Szőlő a természetben A szőlő felépítése A csemegeszőlő Import vagy önellátás? Ellenálló szőlőfajták Szőlőterm... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Tartalomjegyzék:

A szőlőről
A szőlő a mitológiában
Háború és filoxéravész
Szőlő a természetben
A szőlő felépítése

A csemegeszőlő
Import vagy önellátás?
Ellenálló szőlőfajták

Szőlőtermesztés a kiskertben
Fajtaválasztás
A szőlő ültetése
Talajművelés, talajápolás
Tápanyag-utánpótlás
A szőlőmetszés
A szőlő helye a kertben
A szőlő mint kúszónövény

A szőlő növényvédelme
Megelőzni könnyebb, mint gyógyítani
A természet patikája
Természetes ellenségek
Európában honos gombabetegségek
Behurcolt gombabetegségek
Állati kártevők

A szőlő felhasználása és feldolgozása
Szőlőszüret
A szőlő beltartalmi anyagai és gyógyhatása
A szőlő a konyhában
Receptek

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A magyar borgazdaság kihívásai

A magyar borgazdaság kihívásai

A könyv a hazai szőlészeti-borászati jogszabályok mellett részletesen foglalkozik nagy- és champion-díjat, illetve aranyérmet nyert magyar borok ismertetésével, de a látókört kiszélesítve Chile és Ciprus borgazdasági sikereit is elemzi. Témaköreiben bemutatja a borvidékeket; a magyar borexport húsz évre visszatekintő múltjának tapasztalatait.

Eredeti ár: 1 700 Ft
Kedvezményes ár: 1 360 Ft

A nagy KADARKAkönyv

A nagy KADARKAkönyv

Könyvünk a Kadarka útját követi végig, szándékunk szerint felidézve történetét, bemutatva a szőlőnemesítő szakemberek mai álláspontját, néprajzi tanulmányok, könyv- és levéltári kutatások segítségével a borkészítés módját, specialitásait.

Eredeti ár: 6 980 Ft
Kedvezményes ár: 5 584 Ft

A vincellérmester könyve

A vincellérmester könyve

A szőlőművelés és borkészítés tudományába kalauzol el a szerző, összefoglalva azokat az ismereteket, amelyek a vincellérmester-vizsga letételéhez szükségesek.

Eredeti ár: 3 400 Ft
Kedvezményes ár: 2 720 Ft

A könyv témájához kapcsolódó Agrárium-profit cikkek:

A vörös és rozé asztali borok a legnépszerűbbek

A Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Hivatal (OIV) becslése szerint a világ borszőlő termőterülete 70 000 hektárral csökkent 2010-ben, míg a világ bortermelése (szőlőlé és szőlőmust nélkül) 255–264 millió hl körül alakult, ami 4%-kal volt kevesebb, mint 2009-ben. Magyarország bortermelése 2,3–2,4 millió hl körül alakult 2010-ben, ez 25%-kal elmaradt a 2009. évitől. Az év eleji megfigyelések szerint a szőlő eddig átvészelte a kemény fagyokat, a rügyek épek és egészségesek, ami további kedvező időjárás esetén szép termésre adhat reményt. 

Fele annyi bor termett, mégis nőttek az eladások

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa adatai szerint Magyarország bortermelése 1,65 millió hektoliter volt 2010-ben az előző év 3,4 millió hektoliter termésével szemben. Az idén ennél jobb termésre számíthatunk, az első tél végi állapotfelmérések szerint a szőlőültetvények jól vészelték át a telet. A belföldön termelt borok értékesítése 2011 első két hónapjában 32%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Mind a fehér, mind a vörös és rozé borok eladása nőtt, 22, illetve 42%-kal. A fehér asztali borok értékesítése 20%-kal, a fehér tájboroké 26%-kal nőtt. 

Még több mint 1,8 milliárd borászati gépekre!

Március 16-tól igényelhetnek a szőlészek újratelepítési jogot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) hektáronként 20–150 ezer forintért! Ugyanakkor csak március 31-ig lehet igényelni a borászati gépek vásárlásához támogatást, igaz, még több mint 1,8 milliárd forint van a kasszában. 

Támogatás borászati eszközök beszerzéséhez

Október 17-től igényelhető a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatás, amely során a kis- és középvállalkozások 40%-os, míg a nagyvállalatok 20%-os támogatást igényelhetnek a rendelkezésre álló 4 millió eurónyi keretösszegből. A kérelmeket 2011. december 16-ig lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, a támogatás kifizetésének legkésőbbi határideje 2012. október 15-e. 

Egyéni terv szükséges a szőlők szerkezetátalakításához!

Módosult a szőlőültetvények szerkezetátalakítására és átállítására vonatkozó szabályozás. A Borvidéki terv alapján Egyéni tervet kell készíteni, amelyet még a támogatási kérelem benyújtása előtt kell beküldeni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. Egyéni tervet nyújthat be az a természetes személy vagy gazdálkodó szervezet, aki (amely) a szerkezetátalakításba bevont ültetvény használója, tehát nem feltétlenül a tulajdonosa. 

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei
Könyv webáruház - Vevő pont.

Kiadónk a VEVŐPONT hálózat tagja www.vevopont.hu

Agrárbázis

www.agrarbazis.hu