Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Pályázatok

A kedvezményezett neve: Szaktudás Kiadó Ház Zrt.

A projekt címe: „A Szaktudás Kiadó Ház Zrt. Versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén.”

A szerződött támogatás összege: 6 028 032 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50%A projekt tartalmának bemutatása:

Az adaptív innováció célja helyi alapanyagokból egészséges, friss ételek előállítása két területen, pékségben, illetőleg cukrászatban.

Országszerte ismert alapanyag a noszvaji lekvár, amit a legmagyarabb lekvárnak is neveznek, és a szomolyai feketecseresznyéből előállítható lekvár. Mindkettőnek magas a szárazanyagtartalma, emiatt cukrot nem kell használni a tartósításukhoz, így az egészséges alapanyagokhoz tartoznak. A szomolyai cseresznye bekerült a Magyar Értéktárba és a Hungaricum előszobájában várakozik a magasabb elismerésre.

A cukrászatban ezekre a helyi alapanyagokra épített egészséges, frissen fogyasztható termékek készülnek.

A tervezett pékségben kézműves módszerekkel, kovászos kenyeret és pékárukat állítanánk elő. E módszerrel évszázadokig készült a kenyér, majd elfeledett lett az eljárás, napjainkban ismét újdonságnak számít.

A fejlesztések lényege, hogy az ún. rövid ellátási lánc alkalmazásával egészséges, friss alapanyagokból új termékeket állítsunk elő. A helyi piacon belül a pályázó cég tulajdonosaihoz köthető két szálloda az előállított termékeknek mintegy a felét átveszi, ezáltal a beruházás méretgazdaságossága kedvezően alakul, a cég árbevétele nő és tartósan fenntartható munkahelyeket hozunk létre.

Ezek megvalósításához szükséges 4 fajta eszköz kerül beszerzésre a projekt keretein belül.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.09.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00660

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés Kiemelt ajánlatunk